Mekteb

Zašto volimo Poslanika a.s? - Husić Adin

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

 

ZASTO VOLIMO MUHAMEDA, A.S.

 

KAO STO MI SVI ZNAMO MUHAMED A.S. JE POSLJEDNJI ALLAHOV POSLANIK I ON ZA NAS MUSLIMANE IMA VELIKI ZNACAJ. ON JE BIO NAJODABRANIJI OD SVIH OSTALIH VJEROVJESNIKA I POSLANIKA. CINJENICA DA JE BIO ALLAHOV MILJENIK GOVORI NAM DA DA GA I MI TREBAMO VOLJETI I POSTOVATI. PORED TOGA,MUHAMED A.S. NAM SVIMA TREBA BITI UZOR. ON JE OD ALLAHA DOBIO TEZAK ZADATAK DA SVIM LJUDIMA NA ZEMLJI DOSTAVI OBJAVU KOJU MI DANAS SLIJEDIMO. TA OBJAVA JE KUR`AN. ON JE BIO MUCEN OD STRANE MUSRIKA ZATO STO JE SIRIO NOVU VJERU ISLAM. CAK SU GA HTJELI UBITI ZBOG TOGA. TO NAM GOVORI DA SE ON TOLIKO TRUDIO I ZALAGAO DA NAM DOSTAVI OBJAVU OD ALLAHA DZ.S.. ON SE POTRUDIO DA TA OBJAVA OSTANE NE IZMIJENJENA. A POZNATO NAM JE DA SU SVE OBJAVE PRIJE KUR`ANA IZMIJENJENE I NEMAJU PRVOBITNI SADRZAJ,TAKODJE ON JE ZBOG OBJAVE BIO IZLOZEN MNOGIM IZAZOVIMA I ISKUSENJIMA KAO STO SU: HIDZRA IZ MEKE U MEDINU, SKRIVANJE OD PRLJAVIH RUKU MUSRIKA,MNOGBROJNA BJEZANJA ITD.

ON SE TAKODJE U MNOGO SLUCAJEVA SUOCAVAO SA NEPRIJATELJIMA ISLAMA.

TO SU BILI NARODI KOJI SU VJEROVALI U KIPOVE I U SVE OSTALO SAMO NE U ONO ISPRAVNO A TO EJ ISLAM. MUHAMED A.S. JE HRABRO PODNOSIO CAK I KADA SU MU GOVORILI DA JE LUD, DA JE PJESNIK I DA JE SANJAR ZATO STO PORICE VJERU NJIHOVIH PREDAKA.

UPRAVO NAM OVE CINJENICE NALAZU I GOVORE DA TREBAMO IMATI TU OGROMNU LJUBAV PREMA NJEMU . MNOGI DANASNJI MUSLIMANI JE POSJEDUJU, ALI TAKODJE IMA I ONIH KOJI JE NEGIRAJU.

 

Pismo Muhameda A.S. sa originalnim pecatom

Mezar Muhameda A.S.

 

 

ESHEDU EN LA ILAHE ILALAHU VE ESHEDU ENE MUHAMMEDEN ABDUHU VERESULHU!

Neka je selam i salavat na naseg miljenika Muhameda a.s. i njegovu porodicu

 

Husić Adin 1997.g.

VI godina mekteba Zalik MIZ Mostar

Muallim: Šefik Čavčić

 

 

 

 

Copyright © 2013 Rijaset Islamske Zajednice u BiH