Mekteb

Mevludska svecanost u džematu Džihani

 

 

U povodu rođenja Allahovog poslanika Muhammeda a.s.,u nedjelju poslije akšam namaza, proučen je  mevlud u džematu Džihani - Medžlisa IZe Čelić.Džamija je bila pretjesna da bi primila sve posjetioce  koji su htjeli na takav način da iskažu svoju ljubav prema poslaniku a.s. te da podrže izođače programa.

dzihani1

Ekipa od dvadeset polaznika mektebske nastave u sastavu:Faris Hrnjić,Mensura Mešić,Elma Mešić,Amina Mešković,Adila Bojić,Lejla Agić,Melisa Cifrić,Emina Agić,Emina Mehanović,Alma Pečković,Ajla Mešković,Nejla Mešković, Dijana Nasirat,Amina Mujčinović,Mediha Cifrić,Mahir Mešić,Meldin Cifrić,Muamer Agić i Mehmed Cifrić,je dala sve od sebe da izazove suze kod prisutnih džematlija.

dzihani2

Program su započeli sa učenjem Kur'ana te prijevodom a zatim sa mevludom i raznim recitalima o poslaniku,njegovom životu te pouke i savjeti,kako za mlađe tako i starije.Prisutni su to sve pratili sa izgovorom riječi Allah,Allah i sa salavatima na posl.a.s. S programom je bio zadovoljan i njihov muallim Islam-ef. Hrnjić kao i vaiz hfz.Midhat-ef. Beganović.

dzihani3

Copyright © 2013 Rijaset Islamske Zajednice u BiH